FIFA School Cup In Full Swing!

nl

Het kan de aanwezigen op The-Party bijna niet zijn ontgaan: op de mainstage is deze ochtend een verhitte competitie aan de gang. De FIFA School Cup, gesponsord door InWork, is vandaag begonnen aan het open toernooi waar zo’n dertig deelnemers aan meedoen. De deelnemers strijden voor een prijzenpot waar iedereen een bedrag voor heeft ingelegd waardoor de prijzen flink op kunnen lopen!

Normaal gaat de FIFA School Cup langs ROC scholen door het hele land om de beste eSporters te scouten. Van iedere school mogen er vier winnaars tegen elkaar strijden in de landelijke finale voor de felbegeerde eerste prijs van €1000,- en een heus pro-gamer contract. Speciaal voor The-Party zijn ze hier met een toernooi waar iedereen aan mee kan doen.

FIFA wordt steeds populairder in Nederland. Hoewel eSports nog in de kinderschoenen staat, groeit de populariteit ervan snel. Diverse voetbalclubs strijden nu niet alleen tegen elkaar in de eredivisie, maar ook in de zogenaamde e-divisie. Ook op The-Party zijn een aantal vertegenwoordigers van voetbalclubs aanwezig die mee spelen in het open toernooi.

De finale wordt uitgezonden op The-Party TV rond vier uur en verwacht wordt dat om vijf uur de prijzen worden uitgereikt op de mainstage. Hou het dus in de gaten! Volg de FIFA School Cup ook op Instagram.

en

By now we’re sure you’ve noticed: there has been an intense competition going down at the mainstage this morning. The FIFA School Cup, sponsored by InWork, has begun today. This is an open tournament with about 30 participants who are competing for a prize pool consisting of their own inlaid money.

Usually the FIFA School Cup visits ROC schools throughout the country to scout the best FIFA players. The four best players of every school get the chance to compete against each other in a national finale for the coveted first prize: €1000,- and a pro-gamer contract. Specially for The-Party though, they organised a competition that is open to everybody!

FIFA is becoming more and more populair in the Netherlands, and so are eSports. That’s why now football teams not only compete in the first division but also in the so-called e-division. Football clubs are investing in eSporters who can defend the honour of their club online and some of those representatives are even present at FIFA School Cup.

You can watch the finals at The-Party TV, they will start about 4 o’clock. Around 5 we expect the awards ceremony at the mainstage. So keep your eyes peeled! You can follow the FIFA School Cup on Instagram.

About José Eerhard

A big legend of our small country's north. Although she's smarter than most people, she giggles a lot. Her cosplay skills are just as amazing as her Paint skills. Grandi-josé is her new nickname.