The-Party | Cosplay Contest
21262
page-template-default,page,page-id-21262,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0,vc_responsive

Cosplay Contest

Vrijdag, ~20.30 uur

Inschrijven TBA

Wat is een cosplaywedstrijd?

 

Een Cosplay Contest is een vakmanschap award show waarbij men verkleed gaat als een bepaald karakter uit een game, serie of film en een catwalk (walk on/walk off) show doen. Hierbij is een jury aanwezig die kijkt naar bepaalde aspecten van de gemaakte cosplay en daaruit bepaalt wie de winnaar wordt. Deze jury bestaat voornamelijk uit voormalige winnaars van diverse internationale voorrondes, waarbij ze als prijs dus een reis naar het buitenland hebben gewonnen om daar Nederland te vertegenwoordigen in een internationale wedstrijd.

 

Wat de wedstrijden van Duh-Cosplay anders maakt dan andere wedstrijden, is dat deze evenementen een vaste fotograaf en videograaf ter beschikking hebben om jou meteen op je allerbest vast te leggen. Daarnaast proberen wij altijd iets te doen qua ‘special effects’, zoals vuurpitjes. We doen ons best om alles zo cosplayer-vriendelijk te maken, zodat iedereen het naar zijn of haar zin heeft.

 

Bij onze wedstrijden is het de bedoeling dat je kostuum zelfgemaakt is. Denk jij dat jouw kunstwerk het publiek en de jury kan overtuigen dat jij de beste cosplayer bent? Doe dan mee!

Video’s door Viet Nguyen Productions en Myrna Hendrickx.

Prijzen

1e plaats:

TBA

2e plaats:

TBA

3e plaats:

TBA

Jury

De Cosplay Contest op zal gejureerd worden door de volgende drie ervaren cosplayers.

TBA

Inschrijven TBA

Fotografie

Foto’s door Jeroen Weimar en Nathan van den Berg

Inschrijven TBA