The-Party | Cosplay Contest
21262
page-template-default,page,page-id-21262,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0,vc_responsive

Cosplay Contest

Vrijdag 17 december 2021, ~20.15 uur

Schrijf je nu in!

Als cosplayer heb je een cosplayticket nodig. Contacteer ons voor de mogelijkheden.

Wat is een cosplaywedstrijd?

 

Een Cosplay Contest is een vakmanschap award show waarbij men verkleed gaat als een bepaald karakter uit een game, serie of film en een catwalk (walk on/walk off) show doen. Hierbij is een jury aanwezig die kijkt naar bepaalde aspecten van de gemaakte cosplay en daaruit bepaalt wie de winnaar wordt. Deze jury bestaat voornamelijk uit voormalige winnaars van diverse internationale voorrondes, waarbij ze als prijs dus een reis naar het buitenland hebben gewonnen om daar Nederland te vertegenwoordigen in een internationale wedstrijd.

 

Wat de wedstrijden van Duh-Cosplay anders maakt dan andere wedstrijden, is dat deze evenementen een vaste fotograaf en videograaf ter beschikking hebben om jou meteen op je allerbest vast te leggen. Daarnaast proberen wij altijd iets te doen qua ‘special effects’, zoals vuurpitjes. We doen ons best om alles zo cosplayer-vriendelijk mogelijk te maken, zodat iedereen het naar zijn of haar zin heeft.

 

Bij onze wedstrijden is het de bedoeling dat je kostuum zelfgemaakt is. Denk jij dat jouw kunstwerk het publiek en de jury kan overtuigen dat jij de beste cosplayer bent? Doe dan vooral mee!

Video’s door Viet Nguyen Productions en Myrna Hendrickx.

Prijzen

De prijzen zijn beschikbaar gesteld door CosplayShop.be

Jury

De Cosplay Contest tijdens The-Party zal gejureerd worden door de volgende juryleden:

Waar we in 2019 veel samengewerkt hebben met Melissa, is het nu tijd voor haar net zo creatieve zusje Alana om als jurylid ons podium te betreden. Alana is al jaren actief als cosplayer. Met SFX make-up als grote specialiteit weet ze zichzelf keer op keer om te toveren tot levensechte versies van de meest uiteenlopende karakters. Dit leverde haar bijvoorbeeld een 1e plaats op tijdens een internationale wedstrijd in 2012. Dankzij cosplay mocht zij eerder al naar onder andere Japan en Engeland, en zagen we haar vorig jaar als zusterduo schitteren in Frankrijk.

Cosplayduo Rozenprince, bestaande uit Sarah en Emma, zijn al jaren actief binnen de Nederlandse cosplayscene en zijn voornamelijk op het podium van Animecon te vinden. Tijd om daar verandering in te brengen door ze bij ons uit te nodigen! Samen met Alana zullen zij onze eerste cosplaywinnaar van het nieuwe decennium kiezen. Dit is trouwens ook de rol waar zij zich momenteel in bevinden: aankomende zomer vertegenwoordigt Rozenprince als eerste van de kersverse jaren ’20 ons land tijdens een internationale wedstrijd van wereldformaat in Japan. Iets om naar uit te kijken dus!

Foto’s genomen tijdens Animecon en Duh-Cosplay Shoot.

Schrijf je nu in!

Als cosplayer heb je een cosplayticket nodig. Contacteer ons voor de mogelijkheden.

Fotografie

Foto’s door Jeroen Weimar en Vincent Lee