The-Party | FAQ
15404
page-template-default,page,page-id-15404,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0,vc_responsive

Heb je een vraag over The-Party of andere vragen waar we je mee kunnen helpen? Kijk dan in het overzicht hieronder. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Vragen met betrekking tot het coronavirus en het verplaatste evenement ‘The-Party Nieuwegein’

Jazeker. The-Party Nieuwegein zal dit jaar plaatsvinden op 25, 26 en 27 augustus 2023

De Benelux kent vele mooie evenementen door het jaar heen. Wij zijn zelf vanaf juni druk bezig met het organiseren van CampZone. De meeste andere evenementen zitten in periode september-november. Eind augustus is daarom een logische keuze. 

Je hebt je ticket gekocht via Eventix, maar refunds kan je bij info@the-party.nl aanvragen. Let op dat je alleen tickets kunt refunden die gekocht zijn in 2019 en 2020.  Hiervoor kun je het beste mailen met info@the-party.nl.

De bezoekers die een ticket via TicketSwap hebben gekocht, zullen via TicketSwap terugbetaald worden. Bezoekers die via TicketSwap hun ticket verkocht hebben, zullen geen geld terug krijgen. Zij hebben immers al geld gekregen.

We gaan in Eventix de datum van het evenement aanpassen. Via de Eventix mailer zullen de tickets begin mei opnieuw verstuurd worden, inclusief de nieuwe datum op het ticket.

Helaas niet. Omdat we te maken hebben met restituties van tickets, zijn wij genoodzaakt om ook de plattegrond weer leeg te maken.

Algemene vragen

The-Party is een Lan Event dat jaarlijks wordt gehouden in Beursfabriek Nieuwegein. LAN staat voor Local Area Network, wat betekent dat alle deelnemers op hetzelfde netwerk zitten. De deelnemer brengt zijn UTP kabel mee en plugt hem in één van de snelle switches. Hierna kan je zonder lag of latency games spelen met de andere deelnemers.

Dit is te vinden op onze ticketpagina.

Ja, als je de ticket in je e-mail ontvangt kan je deze doorverkopen aan iemand. Dat kan je onderling regelen, of bijvoorbeeld via Ticketswap. Tickets die door Eventix zijn verstuurd kan je niet annuleren, maar dus wel doorverkopen.

Het netwerk van The-Party is ‘state of the art’. Met drie 10 Gigabit backbones en een Gigabit poort voor bijna alle deelnemers. Je hoeft dus niet bang te zijn voor een slechte netwerkverbinding. Netwerkkabels dien je wel zelf mee te nemen, dus vergeet deze niet van tevoren in te pakken!

Er is geen minimale leeftijd voor The-Party. Wel moet je een verklaring van je ouders/voogd hebben als je onder de 18 bent.

Maximaal vijftien meter, langer zal je niet nodig hebben. Vijftien meter kabels zijn makkelijk te krijgen bij Netwerkwinkel.

Door de deur. We zijn hilarisch. Neem simpelweg je ticket mee op papier of op je mobieltje, wij scannen je ticket bij de entree en je kan direct naar binnen.

Je stoel vinden is erg gemakkelijk op The-Party. Je krijgt een rij- en een stoelnummer, waardoor je precies weet waar je zit. Je kunt je plek van tevoren al bekijken op de seatmap.

Er zijn gedurende het weekend natuurlijk allerlei competities waaraan je kunt meedoen. Los daarvan kan je helemaal zelf bepalen welke games je speelt!

Ja, er zijn prijzen te winnen bij The-Party. Iedereen kan deelnemen, dus elke bezoeker van The-Party kan ook wat winnen! Houd onze programmapagina in de gaten.

Als de competitie eenmaal aangekondigd is, zul je meer informatie kunnen vinden op de bijbehorende competitiepagina. Voor een overzicht kun je terecht op de programmapagina.

Uiteraard, maar de organisatie zal funcompetities niet voorzien van prijzen. Het regelen van een eigen sponsor is niet toegestaan.

Er is genoeg te doen voor bezoekers op The-Party. Bijvoorbeeld spelen op de consoles, meekijken met competities, meedoen met bezoekerscompetities, paaseieren zoeken voor prijzen, chillen met andere gamers en meer!

(Variërend per editie)

Binnen roken is niet toegestaan, maar buiten de ingang van The-Party hebben we een rookruimte ingericht.

Je kunt eten en drinken kopen op de beursvloer zelf, maar ook in de nabij gelegen supermarkten. Eten en drinken (Vanaf 18 jaar ook alcoholisch) is toegestaan op de beursvloer.

Let op: drank in glaswerk is niet toegestaan op The-Party. Mocht je met kratten of flessen drank (met name in grote hoeveelheden) gezien worden dan verzoeken wij je dit ergens anders op te slaan. Drank in blikwerk of plastic is toegestaan.

Wij doen onze uiterste best om te zorgen dat er niks gestolen wordt. Helaas zijn er altijd mensen die voor iets anders komen dan fun, en daarom is het belangrijk dat iedereen op zijn eigen hardware let. Een goed idee is om je laptop of monitor in ieder geval voor de zekerheid vast te leggen met een slotkabel.

Nee, als iedereen dat zou doen dan zou het een grote chaos worden. Headset/koptelefoon mag uiteraard wel.

Uiteraard zijn er toiletten aanwezig, maar douches zijn er helaas niet.

Ja, er is 24/7 beveiliging aanwezig. Ook zijn er BHV’ers aanwezig, mocht er iets gebeuren.

Ja, dat is mogelijk. De tickets zullen gezamenlijk naar één e-mailadres gestuurd worden. Aan jou is dan de taak om de tickets te versturen naar je vrienden.

Stil zijn is natuurlijk regel nummer 1. Verder is het ook belangrijk om de looppaden vrij te houden (veiligheid) en om andere The-Party bezoekers met rust te laten. Gelieve binnen de lijnen liggen zodat niemand over je heen struikelt als je ligt te slapen.

De competitiebalie is te vinden bij de crew area en is gesloten van 03:00 uur tot 09:00 uur.

Nee, dit heeft verschillende redenen. De belangrijkste zijn ruimtegebrek en het stroomgebruik.

Ja, er is over het gehele beursgebouw gewoon internet. Er is ook een draadloze verbinding beschikbaar voor smartphones en tablets.

Wat moet je nu eigenlijk allemaal meenemen? In de haast en enthousiasme wil je nog wel eens iets vergeten, daarom hebben we een mooi lijstje gemaakt met spullen die je mee kunt nemen:

 • Incheckbewijs
 • Legitimatie
 • Je computer of laptop + benodigdheden (stroomkabels e.d.)
 • Beeldscherm (je deelt een tafel met een ander persoon, dus je schermen dienen op jouw kant te passen)
 • Netwerkkabel
 • Toetsenbord en muis (+ evt. muismat)
 • Headset
 • Games
 • Stekkerdoos
 • Slaapspullen (matje, slaapzak, kussen)
 • Schone kleding
 • Deodorant
 • Tandenborstel + tandpasta
 • Overige toiletartikelen (gel e.d.)

Vergeet uiteraard ook niet om je telefoon en je portemonnee mee te nemen. Niet zozeer voor ons, maar voor jezelf kan dit soms toch wel erg handig zijn.

Ja, je kan je eigen server meenemen naar The-Party.

Cosplay FAQ

Inschrijven voor deze competitie is vrij voor iedereen. Inschrijvingen zullen specifiek worden afgekeurd als duidelijk is dat jij je cosplay niet zelf hebt gemaakt of wanneer de cosplay niet relevant is voor de show.

Voor de Cosplay Contest hanteren wij één categorie met een eerste, tweede en derde prijswinnaar. Categorie walk on/walk off general gaming/geek.

Nee. Wij maken gebruik van een algemene gethematiseerde audiotrack ter ondersteuning.

Het liefst een foto van jou in cosplay. Dit hoeft niet per se het kostuum te zijn waarmee je meedoet omdat dat mogelijk nog niet af is. Wel is het voor ons een goede referentie om te kijken of je je cosplays zelf maakt en wat de kwaliteit is.

Zowel de cosplay op de foto die je instuurt en de cosplay waarmee je mee wilt doen aan de competitie moeten door jou zelf gemaakt zijn. Natuurlijk mag je ook speciaal voor onze competitie een nieuw kostuum maken, iets wat wij van harte aanmoedigen.

Zolang je kostuum geen prijs gewonnen heeft tijdens een cosplaywedstrijd van Duh-Events of tijdens een andere grote wedstrijd (lees: een wedstrijd met een fatsoenlijke geldprijs van boven de € 100 euro of een kwalificatie van een internationale wedstrijd), is het toegestaan om met dit kostuum mee te doen.

De jury zal ruim voor aanvang van de Cosplay Contest backstage alle kostuums nog even van dichtbij bekijken voor een uitgebreide kwaliteitscheck. Er zullen dan nog geen beslissingen worden genomen over mogelijke winnaars, dit gebeurt tijdens de show zelf. Het tijdstip waarop de pre-judging zal plaatsvinden wordt vooraf afgesproken met de jury.

Het is ten strengste verboden om wapens (echte, replica of modelwapens) mee te nemen. Cosplaywapens zijn wel toegestaan zolang het enkel en alleen als onderdeel van de cosplay wordt gebruikt en zolang het overduidelijk is dat dit een prop is. Cosplaywapens dienen in overeenstemming te zijn met de Nederlandse Wapenwet.

Op The-Party is een aparte kleedruimte voor mannen en vrouwen aanwezig waar zij kunnen omkleden en voorbereiden. Hier is ook de mogelijkheid om spullen veilig achter te laten tijdens de competitie.

Het is altijd lastig wanneer je cosplay kapot gaat, daarom zullen wij de cosplayers de mogelijkheid bieden om snelle reparaties uit te voeren, mits daar voldoende tijd voor is. Wij proberen hier zo goed mogelijk op voorbereid te zijn, maar kunnen niet garanderen dat wij de materialen hebben om elk defect te kunnen repareren.

Onze judges zullen op een professionele manier naar de kostuums kijken, beoordelende op kwaliteit, uitvoering en awesomeness.

Jullie zijn vrij om je cosplay zo gek mogelijk te maken. Voor het podium is er een trapje aanwezig maar mocht het nodig zijn helpen wij je het podium op. Natuurlijk mag je kostuum ook geen gevaar zijn voor de veiligheid van jezelf of andere mensen. Absoluut geen naakt, obsceen of beledigend kostuum. We willen de contest en het verblijf voor de cosplayers graag aangenaam houden.

Het format waarin wij de competitie houden is een Walk on/Walk off Catwalk performance. Eén voor één laten wij de cosplayers een klein rondje op het podium lopen. De cosplayers mogen zelf beslissen over de invulling die zij hier aan willen geven. Voor volledige acts is geen tijd, dus houd hier rekening mee.

We blijven een gaming-evenement. Inschrijven met een niet-gaming gerelateerd kostuum mag altijd, maar we bekijken per inschrijving of het wel iets is dat past bij ons evenement.

Wij verwachten dat de prijsuitreiking rond 22:00 uur gehouden zal worden. Houd er rekening mee dat dit ONDER VOORBEHOUD is ivm mogelijke uitloop en het aantal inschrijvingen.

Het Cosplay Contest programma zal plaatsvinden op vrijdag, beginnende vanaf ongeveer 18:30 uur en lopende tot 0:00 uur (onder voorbehoud).

Je kan de regels voor de cosplaywedstrijd op The-Party NL hier vinden.